sobota 8. mája 2010

Recyklujem


Nie, nasledujúce riadky nebudú prednáškou o dôležitosti ochrany životného prostredia. Ani o potrebe triedenia odpadu v domácnosti. Budú skôr o mojej "úchylke" - vlastne ja to nazývam potrebou - všetko maximálne využiť, nič nevyhodiť, ak by to ešte mohlo poslúžiť.
Kto trpí podobnou potrebou, zaiste vie,
ako to potom v takej domácnosti vyzerá. A kto nevie, tomu tak trochu závidím:o)



Inšpiráciu na využitie "odpadu" zo záhrady som našla v májovom čísle Záhradkára. Potrebujete k tomu len konáriky nastrihané na približne rovnakú dĺžku a tenký drôtik. V Záhradkárovi odporúčali použiť vŕbu. Ja som použila konáriky rýchlo sa rozrastajúceho svíbu z našej záhrady. A keďže sa mi to z drôtikov kadejako vyvliekalo, pomohla som si aj lepiacou pištoľou.

No a dnes popoludní som recyklovala znova. Z obľúbenej košele, ktorú mi bolo ľúto vyhodiť, som ušila vankúšik. Teraz sa ešte suší, zajtra vyfotím a dodám foto na blog:o)

A medzitým sa asi pôjdem poradiť, či tá moja potrebo-úchylka je ešte v norme alebo už nie:O))))

5 komentárov:

  1. Obal na květináček vypadá moc hezky. Na zahrádku nebo terásku úplně super. Recyklace je fajn :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiez som rovnako "postihnuta" ;) ...odkladam vsetko co by sa dalo este vyuzit; gombiky, stuzky, zbytky baliaceho papiera a latky, atd. ...ved sa mi to predsa este niekedy moze zist, ze? :D. Iba skoda, ze to vsetko zabera tolko miesta... Ale aspon prispievam k ochrane zivotneho prostredia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa len odhodlávam a odhodlávam na podobný kúsok s odrezanými konárikmi. No keď vidím tvoj úspešný výsledok, snáď sa konečne aj odhodlám:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I já mám tuto úchylku.Nedokážu vyhodit nic,co by se ještě dalo na něco využít.A tak přešívám nenošené na polštáře,deky,tašky...A potěší mě když zjistím že takhle postižená nejsem jen já.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, podobne postihnutá som veru aj ja. Pozri u mňa na blogu, tiež som nedokázala vyhodiť tričká a pošila som z nich návlečky na vankúše.Mne to bolo dané do vienka od mojej starkej. Teší ma, že moja 22 ročná dcérka, ktorá doteraz odmietala takéto aktivity, mi v sms-ke z internátu oznamuje: "Mami už som ako ty, prerobila som si...!"
    Vďaka za prvú návštevu a teším sa na vzájomnú inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Vaše milé komentáre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...