pondelok 22. februára 2010

Hlásenie z víkendu

Tak tento víkend som naozaj nezaháľala. Každú chvíľu mi to pripomenie bolesť svalov, o ktorých existencii inokedy ani neviem. No mali ste už niekedy po prechádzke svalovku na krku?

Tu je pár obrázkov z nedeľnej prechádzky. Po upršanej sobote vykuklo slniečko a tak sme vyhrabali vhodnú obuv, vetrovky, šály, čapice a rukavice a tak naobliekaní sa vydali do prírody. Už prvá fáza pre mňa nebola jednoduchou. Že vlastínm turistické baganče vhodné do snehu som už dávno zabudla a keď sa mi pri jesennom upratovaní dostali pod ruku, márne som si lámala hlavu tým, komu patria :oD.
Druhá fáza: podľa turistickej mapy krátka prechádzka trvajúca asi 1 hodinu a 15 minút. Nakoniec trvala dvakrát toľko, mapa neprezradila, že je tam taký stupák, že posledných pár sto metrov sme viac oddychovali, než kráčali.
Fáza tretia: kto nemal vhodnú obuv, bol častejšie na zadku, než na nohách. Ja som sa na zadnej časti tela ocitla len raz, zato som padla rovno do snehového záveja a ešte doma som sa čudovala, ako sa mi mohol dostať sneh až na plecia...
Pár dôkazových fotiek:

Aj sobota bola mimoriadne perná. Okrem pravidelného upratovania som vytiahla štetce, farbu a natierala a natierala...
Už dávnejšie som rozmýšľala ako zavesiť na stenu mini-bábovkové formičky bez toho, aby som klincami roztĺkla stenu. Až mi prišla pod nos stará-prastará kuchynská skrinka, vhodná tak akurát na vyhodenie. Prečo nevyužiť dvierka ako rám? A ako to dopadlo, posúďte sami:



Aj ostatné obrázky v kuchyni chceli nový rámček.

A nech to všetko pekne ladí, staré lyžice a formičky po babke, dostali aj nový podklad - kuchynskú utierku :oD.

A na záver ešte recept na vynikajúci závin. Recept však bez fotky, než sa stihli nabiť baterky do foťáka, bolo po koláčoch.
Tu je ten recept:
Začneme plnkou: z 1/2 l mlieka, 2 čokoládových pudingov, 3 PL kakaa a 30 dkg kryštálového cukru uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej primiešame 1 Palmarin. Plnka nám musí vychladnúť, až potom si pripravíme cesto.
Cesto: 90 dkg hladkej múky, 3 a pol PL oleja, štipka soli, 15 dkg práškového cukru, 2 kocky droždia, 4 dcl mlieka a sneh z troch bielkov.
Pripravíme si kvások, pridáme ho k múke, prilejeme olej a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nekysne, hneď ho spracujeme!
Cesto si rozdelíme na šesť častí, každú rozvaľkáme, potrieme pudingom a stočíme ako na závin. Potom záviny po dvoch stočíme na vrkoč. Potrieme žĺtkom, poprepichujeme vidličkou a upečieme (asi 20 minút).

Dobrú chuť!

5 komentárov:

  1. Perný víkend,ale výsledek stojí nakonec za to!!Nádherné fotečky :o)).Krásný zbytek týdne,Flo
    P.S.: díky za receptík

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Iris.Fotky z procházky vypadají moc dobře.A snad se do příštího výletu vzpamatujete.Nápady na vylepšení kuchyně jsou moc hezké.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dostali mně dekorace s příbory a plechovými formičkami...svěží nápad uchovávající rodinné poklady :o))krásné chvíle mokopa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Len dnes som natrafila na váš blog, ale zdá sa, že mu už zostanem verná:) Tvorenie v najrôznejších podobách je oblasť, ktorá nás obe spája. Vynikajúci nápad a krásne prevedenie kuchynských dekorácií. Klobúk dole! Prajem krásne jarné dni

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kto hľadá nájde a ja som našla u teba - dobrý nápad ako mať na očiach veci, ktoré už neslúžia ale oku lahodia a dušu pohľadia. Vďaka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Vaše milé komentáre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...